Perkongsian pengalaman.. kenangan anak-anak.. resepi.. percutian..

Thursday, 4 April 2013

Tercapai Hasrat untuk Scan 4D

Semalam saya dan suami ke Columbia Asia Hospital-Taiping. Dengan 1 tujuan, untuk scan baby dalam perut ni, yang dah berusia 36minggu 2hari.

Terima Kasih Abang....
Sebab tunaikan hasrat Ma nak scan 4D. Semuanya yang terakhir ni... lepas ni tak dapat dah nak merasa lagi. Pengalaman yang terakhir mengandung,pengalaman terakhir scan baby juga.. tapi kalau scan 4D, ini yang pertama kalinya dan juga yang terakhir... akan menjadi 1 memori yang terindah bersama-sama (kiter berdua aje... Love You Abang... For Ever & Ever....)

Inilah baby saya :

Hidung jambu. Ibu, Abah, Kakak, Abang semua hidung jambu.. mana nak datang mancungnya.. kan.. hehehe.. ape pun sangat teruja nak sambut kelahiran baby nanti.

Ini aje yang dapat doktor tu snap, susah betul nak dapat gambar baby.. sebab tangan kanan dia sentiasa di mulut. Macam-macam posisi Ibu cuba ubah, sebab nak dapatkan gambar muka baby, tapi sekejap je baby ubah tangan, lepas tu letak balik di mulut. Lagi pun kata doktor tu, dah lewat sangat pun nak scan nya.. sebab dah 36minggu. Baby pun dah besar... muatan penuh dalam perut ni. Berat baby di anggarkan 3kg. tunggu la keluar nanti sama-sama kita tengok berapa berat dia.. 1st time ni anak dalam kandungan mencecah 3kg. Abang dengan kakak dulu tak sampai 3kg. Tengok aje pipi dia... kemain labuh lagi..

Hum.. mesti ada yang tertanya-tanya jantina baby kan....

Heheheh... tak lama je lagi nak sambut kelahiran dia... tunggu 16 April 2013 ni ya... Insyaallah bila dah discaj mungkin Jumaat 19 April 2013, saya update entri. Itu pun kalau ada masa terluang.

Sebelum scan 4D ni pun saya dah scan di KKIA, 2 orang doktor dah beri tahu saya jantina baby... tapi macam tak berapa yakin.  Ada orang-orang lebih berpengalaman teka yang lain dari doktor scan. Sebab tu saya tak berapa yakin. Bila dah scan 4D sememangnya keputusannya tepat. Jelas sekali nampak anunya..

Tujuan scan memudahkan kita memilih pakaian dan assesori bayi.. jadi tak lah teragak-agak bila nak shopping barang bayi..

Info: kalau nak scan baby paling baik pada usia 24minggu ke 32minggu.

9 comments:

fairus mohamad noor said...

alololo..tembamnye..comel la..geram lak tgk..rasa cm nak tambh baby lg je..he3..
ekceli ank yg no 3 ni lahir masa 36 minggu..bln lps da msuk 1 thn da..

ALoNa CintamaniszLite said...

Wahhh....
bkn main kembang muka dia dok dlm tu, hehe.
Mesti ema seronok kan masa tgk td...

Bellezza Bunga Matahari said...

mmg seronok la kak Alona... geram betoi tgk pipi dia yang labuh tu... tapi jenuh tggu lama nk dia ubah tangan untuk nampak muka dia.. entah malu macam abah kut.. abah dia kalau nak snap pic punya lah susah...

Bellezza Bunga Matahari said...

kak Fai bb lahir 36minggu erk.. ? hum.. :) tambahe je lagi mana nak tahu rezeki bb girl pulak...

fairus mohamad noor said...

ema..yup lahir 36 mggu..air ketuban da pecah,,mane leh tahan lg..he3..naseb baby ok..xtau la ema ..bkn sekarng kot..coz baby kecik lg..xpe..bg bee jln dlu..muehehehe..

Nur Misnan said...

Tumpang happy...xoxo

Bellezza Bunga Matahari said...

heh heh heh... hum.. betui juga dah air pecah kena cepat2 la selamatkan.. bee tu maybe bulan 8 tu.. ngee..

EjamOthman said...

kompom comel dan tembam baby tu nanti.
semoga selamat bersalin. :)

Bellezza Bunga Matahari said...

Amin.... Semoga doa2 kwn akan hilangkan debaran menanti kelahiran bb ni 6t