Perkongsian pengalaman.. kenangan anak-anak.. resepi.. percutian..

Thursday, 2 May 2013

Tuah Baby Amanda Raisya.

Dah lama nak update entri ni, tapi sibuk dengan kuning baby Amanda, langsung terlupa hadiah GA yang saya dapat. Berpantang pun dah kelaut... Mana tidaknya, asyik ulang alik ke klinik bawa baby Amanda.


Terima Kasih sekali lagi buat NurizShar. Mulanya saja suka-suka share je.. Tapi dalam hati ada juga rasa teringin nak menang. Siapa tak nak hadiah kan... (^_~) NurizShar umumkan pemenang pada 17 April 2013. Sehari selepas kelahiran baby Amanda Raisya. Kami berdua beranak di hospital masa ni. Saya dalam susah payah lagi baru 1hari selepas caesar. Saya discaj wad 19 April 2013, Jumaat. tapi memang tak ingat la nak online facebook. Yang penting rehat, nak bergerak pun masih hati-hati.. pergerakan juga perlahan dan terbatas. 25 April 2013 baru saya boleh senang-senang online, iaitu hari ke-9 baby Amanda, banyak sangat tag & notification memang tak terperasan saya pemenang GA ni. Tiba-tiba tergerak hati ni nak tengok siapa pemenang GA NurizShar, bila lihat saja nama facebook saya yang tertera "Contes Winner" hati ni berbunga-bunga.. senyum tak kena, jantung berdebar.. tak tahu nak luahkan betapa gembiranya... sambil pandang baby Amanda di sebelah, satu ciuman lekat di pipi dia. Memang bertuah anak ibu ni..

Sebenarnya, masa mengandungkan baby Amanda Raisya memang saya teringin nak beli set NewBorn Philips Avent ni. Berkenan betul model baru ni, dan NurizShar juga bagi harga promosi. Harga kira mampu milik la. Bila saya dapat tahu NurizShar ada buat GA dan hadiahnya Set Newborn ni, saya pun cuba lah.. mudah aje.. hanya perlu share di facebook, halaman NurizShar dan kalau tak silap perlu letak komen sikit, tapi saya tak yakin boleh menang sebab ramai yang share. Tapi ternyata, pemenangnya saya.. dan memang tuah baby Amanda Raisya.


25hb bagi alamat, 27hb barang sampai.. abang dan kakak yang teruja bila pos laju sampai depan rumah. Masing-masing berebut nak tengok hadiah baby Amanda. Dan yang tersenyum lebar adalah saya.. Suami juga tumpang senyum. Ape pun terima kasih sekali lgi buat Nurizshar.



7 comments:

fairus mohamad noor said...

wah..tahniah yer ema..apepun lg baik direct breasfeeding,,kalo bekerja tu ok la kot guna botol..ngee..byk ke dpt botol tu,nak satu boleh..haha..mahal kan botol ni kalo nk bli..

Puan Bee said...

tuah baby kan

Bellezza Bunga Matahari said...

mmg dia bertuah sgt.. klo nk beli harga biasa set ni RM199 gitu la.. tapi harga promo dr NurizShar RM150. tu pun selagi stok masih ada, untuk harga promo.. :) cantik design baru ni..

Ummi Hanie Fadzil said...

tahniah mama n baby nya... sedap nama :)

sy x penah guna Avent ni. tringin juga

Bellezza Bunga Matahari said...

dah guna sekali mesti puas hati dgn avent ni .. ema pun abru je guna.. dalam 2thn. gitu la.. dulu beli botol susu yg melambak kat pasaran je.. xthu pun botol BPA free ni..

yurzie nazierul said...

Salam.. maaf betanya.. saya ade tebace berkenaan ada event made in china.. Teringin nk beli online coz murah compare kt luar.. dekat NURIZSHAR nie ok x? maaf utk kepastian...

Bellezza Bunga Matahari said...

better beli avant yg ori.. :) china punya saya pun tak pasti sb xpernah jupa pula. beli dr nurizshar ok. sb dia selalu bg harga promosi. dah kali pertama saya beli botol avant yg paten lama tu last year la.. n this year dapat hadiah GA ni. (^_~)