Perkongsian pengalaman.. kenangan anak-anak.. resepi.. percutian..

Saturday, 23 February 2013

Tutti Frutti Malaysia Layanzz...

Dah lama dah makan tutti frutti ni, tapi lupa nak update entri.. hehehe..  yang bestnya makan berdua je kat Taman Tasik Taiping.

Hari tu, kebetulan cik abang cuti. Dia punya cuti tak menentu, orang cuti dia kerja, orang kerja dia cuti. Hari apa masa ni memang saya tak ingat dah, tapi dalam minggu Isnin-Khamis la.. sebabnya.. Masa ni hantar abang tuisyen. Sementara nak tunggu kelas abang 1 jam tamat,  kami ronda-ronda dulu. Adik, ~terlena kat seat belakang. 


Coklat, dan Vanila di bawah. 
Dalam hati, rasa nak makan ais krim. Tetiba pulak suami bagi cadangan Tutti Frutti.. Wah!! sedap tu. lama pulak memang tak makan. Dan... semenjak Tutti Frutti di buka di Taiping Sentral Mall sekali pun belum pernah jejak. HaHaHah.. sebab kalau bawa anak-anak Tak cukup agaknya RM50 untuk Tutti Frutti.

Beli, Bayar dan Masuk kereta.

Saya ambil dua cup, sorang satu le konon. Dan... boleh rasa bayak perisa. Sebab dah tak ingat harga 1kg berapa. Saya punya tekan, hampir penuh. HahHahHa..  sedap punya pasal. Nak pula tengah mengandung ni selera besar. ~gasak la time timbang tu.

1 cup saya mix vanila coklat.
1 cup lagi, mix apple, strawberry, dan buah delima.

Tekan punya tekan, alamak dah penuh. tambah pulak dengan taburan-taburan chip coklat, coklat kacang.. hehehe.. masa nak timbang dalam kepala ni duk fikir cukup ke duit?, cukup ke duit.?? Sebab pengang RM10 dua keping aje. Handbag dalam kereta, suami tunggu kat luar, susah nak dapat parking kalau depan TS ni.

Sampai giliran timbang.. ~hehehe sekali bil ;-


Aaa haah!! ni ha jumpa juga bil. bertarikh 18hb Dis 2012. dah dua bulan berlalu pun. Total RM34.45. Malu-malu jugalah time tu saya bagi dulu RM20 yang ada di tangan ni, minta izin keluar sekejap ambil wallet dalam kereta. Sampai di kerata suami pun terkejut. " Kenapa?? " Nak cepat, saya kata, " Jap yer.. " 

Cepat-cepat saya ambil wallet dan bayar baki. Ada orang sedang tunggu giliran nak timbang dan bayar pula. Masa tu cover-cover control cun... sebab tak bawa wallet kan.. kikiki.

Mahalkan? 

Hahaha gasak la.. sape suruh baik punya press kan...

Tapi tak pe lah nak makan, bukan selalu. tapi memang sedap la Tutti Frutti ni. Lebih sedap perisa cup kedua yang saya pilih. Mix apple, strawberry dan buah delima, terasa masam-masam yogurt.

Dah tak larat makan time ni, tu sempat lagi snap 1 pict
Terliur pula bila tengok gambar ni, alahai.. dan... sememangnya terasa teringn pun hihihi.. sebab tu boleh cari gambar ni. Makan pula berdua aje. Memang layanz  la... berdua di Taman Tasik Taiping. ~Adik tetep lena di ulit mimpi di petang hari dalam kereta di seat belakang.

Peringatan :

  • Buat yang belum pernah cuba Tutti Frutti ni janganlah anda terleka press pelbagai perisa, sehingga penuh cup, jika anda tak bersedia terkejut dengan bilnya nanti. 
Tapi kalau mampu dan bersahaja membayar bilnya, apasalahnya. SEDAP!! siyes memang terbaik " Tutti Frutti" Esok hari minggu rasanya En.Suami cuti sebab 2 hari tak balik ni. :) Jom Tutti Frutti, bagi anak-anak rasa pula.

4 comments:

fairus mohamad noor said...

Da lme ngidam nk mkn tutti fruity ni,dr mengandung yg no 3 ni duk tringin..sampai la ni x dpt2 lagi.

Bellezza Bunga Matahari said...

kat kwasan terdekat akak ade tutti frutti x? cuba lah kak mmg sedap.. tapi ingt... heheheh jgn terleka press tau.. sb 6t terkejut dgn bilnya.. hehehe.. ema mmg xle blh betul 1 cup rm17++ kikiki kalo 4 org??

ALoNa CintamaniszLite said...

akak pun tak berani lagi nk pegi TF ni. Nak pi berdua ngan cik abg pun...risau nanti tingat kat anak pulak. maklum ler...dorang suka aiskrim. Kalo makanan lain yg bukan fevret dorang takpe, huhu..

Bellezza Bunga Matahari said...

heheh.. ni jenis teringat ank2 ni parah gak kan.. kiki nk lak akak tinggal berdua je la ni.. :)