Perkongsian pengalaman.. kenangan anak-anak.. resepi.. percutian..

Wednesday, 13 March 2013

Hari Kedua REMP-IT Hantar Anak-anak ke Tabika

REMP-IT : Bunyi macam ganas je kan. HaHaHaHa..

Takde maknanye merempit, dengan boyut-boyut ni. Cuma menunggang motosikal untuk hantar anak-anak ke Tabika. Itu pun memang slow giler.. 20-30kmj hehehe.. Percaya tak?? ( Hakikat ) Macam meronda-ronda je.. mana tidaknya, seorang di depan seorang lagi di belakang. Eh! 2 orang la.. kan.. kat dalam perut lagi ni.. Ngeeee..

Dah seminggu ( dari hari rabu lepas, bertemu hari ini hari rabu ) cinta hati saya BEH 8334 di hantar ke "Rumah Rawat" . Luarannya tu dah nampak lusuh benor,.. mana taknya last ganti cat baru masa mengandungkan Syasya. 2008. Sekarang sedang mengandungkan baby bongsu pula.

Kenapa tak Tukar Lain? :


  • Masih sayangkan dia..
  • Banyak Nostalgia cinta-cinta , keluarga & kenangan dengan dia.. 
  • Masih kuat dan engine yang tip top untuk berhidmat pada kami sekeluarga.
  • Masih berkira-kira kalau nak pakai MPV ... ( nak sara bulanan tu... )

Insyaallah.. dua, tiga hari lagi keluarlah cinta hati saya tu. Rindu giler kat seat dan steering tu.. keh keh keh. Walau cinta hati saya tu bukanlah milik saya 100% , tapi sejak anak-anak sekolah ni memang dia la peneman saya setiap hari.. hantar anak-anak ke sekolah, tuisyen, ulang alik ke rumah mak, bawa mak ke hopital... Suami?? dia drive saya di sebelah bila dia cuti aje. selebihnya memang saya lah yang pengang steering tu. Kalau ada je yang tak kena dengan kereta tu "harus" si dia tu salahkan saya. HaHaHaHa.. Perempuan kalau bawa kereta tu gini lah .. gitu lah .. semua serba tak kena kalau perempuan bawa kereta.

Lupakanlah cinta hati saya tu.. belum keluar lagi pun.. Tapi rindu memang rindu. lagi pun rasa bahaya juga hantar 2 orang anak ke Tabika dengan menunggang motosikal ni, nak pula saya mengandung. Perut pun semakin besar. Bukan minta sesuatu kejadian yang buruk berlaku, tetapi harus beringat. Oleh itu, haruslah "berhati-hati".


Cuba bayangkan saya dengan boyut ni.. dengan anak-anak seorang depan seorang belakang dengan motosikal ni? Hehehe.. macam mana agaknya orang keliling tengok saya ya? Jarak sekolah dengan rumah lebih kurang 2km.

Anak bujang Ibu : Dhia Izz Hail


No comments: